Huone:
Tämän ohjelman järjestää:

Nekocon 2020 AMV-kilpailu

Tervetuloa osallistumaan Nekocon 2020 AMV-kilpailuun! Luethan säännöt huolellisesti ennen kilpailuun osallistumista. Kaikki kysymykset voit lähettää osoitteeseen amv@nekocon.fi.

Aikataulu

 • Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 17.4.2020.
 • Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 21.6.2020 klo 23:59.
 • Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 22.6.–1.7.2020.
 • Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 2.7.2020 mennessä.
 • Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 11.–12.7.2020.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä musiikkivideolla, joka on koottu käyttämällä aasialaislähtöistä animaatiota tai pelejä lähdemaasta riippumatta. Voit myös koota videosi käyttämällä aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 21.6.2020 klo 23:59 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään YouTube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videota ei saa julkaista ennen finaalia. Julkaisemiseksi lasketaan myös editointiprosessin esitteleminen julkisesti esimerkiksi streaming-palveluissa.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla aasialaislähtöisen animaation, pelien tai aasialaislähtöisen sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan (vähintään 60 %) tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi ainoastaan trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei saa näkyä alkuperäisiä TV-kanavien logoja eikä tekijöiden nimet sisältäviä versioita alku- tai loppuanimaatioista (op/ed). Lisäksi tuomareille toimitettavassa versiossa videosta ei saa näkyä tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän yksiselitteisesti paljastavaa tunnistetta. Tekijän tiedot voivat kuitenkin sisältyä kilpailussa näytettävään versioon.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa. Kuvat editointiprosessista eivät myöskään saa sisältää videon tekijän nimeä, nimimerkkiä tai muuta tekijän persoonallista tunnistetta.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60 fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, jossa käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videon sisältösi suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 2 (kaksi) videota. Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaava, tuomari, tai heidän välitön lähipiirinsä (kumppani, puoliso, perheenjäsen) eivät saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä. Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa päätuomaristolta.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista. Myös AMV-vastaava kirjoittaa videoista palautteen.

Tuomarit

Tuomaristo julkaistaan myöhemmin.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot:

 • Kilpailun paras video
 • Paras vakava
 • Paras hauska
 • Paras meininki
 • Tuomariston päätös 2020: Paras menetys

Erikoispalkinnot:

 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan päätös 2020: Paras ajankohtainen
 • AMV.fi Teema: Paras 2010-luku

Kilpailussa palkitaan tuomaripalkintoina Kilpailun paras video, ”pääkolmikko” sekä vuoden 2020 kilpailun aiherajauksena Paras menetys. Näiden lisäksi erikoispalkintona jaetaan Yleisön suosikki ja AMV-vastaavan päättämänä vuoden 2020 aiherajaus Paras ajankohtainen. AMV.fi Teema on Nekoconin AMV-kilpailussa Paras 2010.

Palkintojen kuvaukset tarkemmin:

Kilpailun paras video Kokonaisuutena kilpailun vahvin video kaikilla osa-alueillaan, niin ulkoisesti teknisesti kuin sisäisesti kerronnallisesti. Nimensä mukaisesti se Paras video, joka ehjänä ja kauniina kokonaisuutena nousee esille kilpailussa.

Paras vakava Suuret tunteet, herkät pienet hetket vai jotain niiden väliltä? Parhaassa vakavassa emme halua rajata, ovatko nämä tunteet surullisia vai elämänhaluisia tai käsittelevätkö ne saavuttamista vai menettämistä. Tärkeintä on saavuttaa videossa vakava tunnelma ja ehjä tarina, jotka herättävät katsojissa kylmiä väreitä ratkaisuillaan, unohtamatta tietenkään editoinnillisia ratkaisuja ja ansioita.

Paras hauska Tämä video on se, joka herättää yleisössä hilpeyttä, naurua tai hyvää mieltä vielä seuraavanakin päivänä. Olennaista ei ole, miten tai mistä video hauskuutensa ensisijaisesti ammentaa. Parhaassa hauskassa arvostetaan luovuutta, yllättävyyttä ja viihdearvoa, tietenkään viimeisteltyä ja teknistä puolta täysin unohtamatta.

Paras meininki Bilemusaa ja menevää party-fiilistä vai voimakasta ryminää taistelujen oheen? Sinä päätät! Paras meininki myönnetään sille videolle, josta löytyy toimintaa ja kunnon flow, joka kantaa videon energisesti eteenpäin, oli kyseessä sitten värikäs upbeat tai tiivistunnelmainen taisteluvideo. Ensisijaisesti palkinnossa arvioidaan videon teknistä (mm. rytmitys, flow…) laatua.

Yleisön suosikki Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää kilpailun aikana omaa suosikkiaan. Äänestysohjeet annetaan kilpailussa.

Vuoden 2020 kilpailun aiherajaus, tuomarien päätös: Paras menetys Kaikki ei aina ole pysyvää, mutta asioiden taakseen jättäminen voi olla myös uuden alku. Nyt onkin siis aika käsitellä menetystä, sen synnyttämiä ajatuksia tai mitä vain kyseiseen aiheeseen liittyvää. Kerro siis tarina, joka koskettaa, saa hymyilemään tai nostaa adrenaliinin koholleen, oli se sitten joko vakava, hauska tai täynnä meininkiä.

Vuoden 2020 kilpailun aiherajaus, vastaavan päätös: Paras ajankohtainen Onko tämän vuoden aikana alkanut jokin tietty anime, haluatko esitellä nykyisen megatrendiksi nousseen ilmiön flossauksen jälkeen, vai onko jokin ajankohtainen aihe ylipäätään oman videonsa ansainnut? Paras ajankohtainen haastaa olemaan ajan hermolla, oli lähestymistapa sitten vakava, hauska tai täynnä meininkiä.

AMV.fi Teemat: Paras 2010-luku Vuonna 2020 AMV.fi Teemoina ovat vuosikymmenet. Teemaan hyväksytään kaikki kyseisenä vuosikymmenenä julkaistut kappaleet. Julkaisupäivä lasketaan ensiesityksestä tai kappaleen single/levyjulkaisusta, riippuen tiedon saatavuudesta. Lopullinen todistusvastuu kappaleen vuosikymmenestä on osallistujalla. Jo aiemmin julkaistuista kappaleista tehdyt uudet cover-versiot lasketaan aina oman uuden julkaisuvuosikymmenensä tuotteeksi.

Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mikä on kappaleesi julkaisuvuosi. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot. Otathan huomioon, että kappaleen julkaisuvuosi saattaa jäädä huomaamatta, mikäli sitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.

Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: tsudo@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.

Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.

AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Nekoconissa seuraava:

 • AMV.fi edustaja
 • Nekocon 2020 AMV-vastaava
 • Yleisön edustaja Lue lisää: amv.fi

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan, tapahtuman järjestäjien ja lähetyspalvelimesta vastaavien toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi. Lähetä videot Velhosto Xferlähetyspalvelun kautta. Siirry osoitteeseen http://xfer.velhosto.fi/. Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: neko20 Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista, osallistutko videolla AMV.fi teemapalkintoon sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@nekocon.fi. Kilpailu järjestetään Nekoconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Kilpailun sääntöihin voidaan tehdä muutoksia taiteellisten käytäntöjen osalta yhteistyössä tapahtuman edustajan ja AMV.fi:n kanssa. AMV.fi varaa oikeuden muutoksiin.

Ristiriitojen ratkaisu

Ensisijainen taho ristiriitojen käsittelyssä on kyseisen kilpailun AMV-vastaava, joka toimii sekä AMV.fi:n että tapahtuman edustajana. Kunkin kilpailun vastaava, tarvittaessa yhteistyössä muun tapahtumaorganisaation kanssa, toimii ylimpänä vastuuhenkilönä ja tekee lopullisen linjanvedon ristiriitatilanteissa. Vastaavan tulee käsitellä hänelle osoitetut asialliset reklamaatiot kohtuullisessa ajassa. Ristiriitatietoja voidaan käyttää apuna sääntöjen kehittämisessä, kuitenkin niin, että asiaan mahdollisesti liittyvien kolmansien osapuolten identiteettiä ei missään olosuhteissa paljasteta edelleen.

Mikäli jostain syystä asiaa ei saada ratkaisua AMV-vastaavan kanssa, voi kilpailun osallistuja, tuomari, vastaava tai muu tapahtuman edustaja kutsua koolle AMV.fi:n hätäkokouksen. Kokoukseen kuuluu kolmesta viiteen sellaista AMV.fi:n aktiivia, jotka eivät osallistu kyseiseen kilpailuun. He voivat antaa ristiriitatilanteesta suosituksen tai toimenpide-ehdotuksen vastaavalle. Lopullinen päätösvalta säilyy kuitenkin vastaavalla.