Huone:
Tämän ohjelman järjestää:

Nekocon 2019 AMV-kilpailu

AMV-kilpailun voittajat:

Kilpailun paras video: Too Far Gone - Fugu
Yleisön suosikki: LJV - Kassipojad
Paras vakava: When it comes to you - Led-God
Paras hauska: LJV - Kassipojad
Paras meininki: Glamazon - btloov
Paras traileri: The Greatest Bartender - Nugera
Tuomariston päätös 2019 - Paras ihmissuhde: Back when we were 18 - ArtistCloud
AMV-vastaavan päätös 2019 - Paras kissavideo: Istun hiljaa ja katselen - Flickers
AMV.fi Teema - Paras musikaali: Free to Fly - C.A.M. Girls

Tarkempiin perusteluihin ja tuomarien pistelistoihin voit tutustua amv.fi.


Tervetuloa osallistumaan Nekocon 2019 AMV-kilpailuun!

Luethan säännöt huolellisesti läpi ennen kilpailuun osallistumistasi. Mikäli säännöistä tai kilpailusta on jotain kysyttävää, olethan yhteydessä osoitteeseen amv@nekocon.fi

Aikataulu

Kilpailun ilmoittautuminen alkaa: 13.3.2019.
Kilpailun ilmoittautuminen päättyy: 23.6.2019 klo 23:59.
Tuomarit suorittavat esikarsinnan: 24.6.–6.7.2019.
Esikarsinnan tulokset ilmoitetaan osallistujille 7.7.2019 mennessä.
Voittajat julkistetaan finaaliesityksessä 14.7.2019.

Perusasiat ja rajoitukset

Kilpailuun saa osallistua itse tehdyllä aasialaislähtöisen animaation musiikkivideolla. Voit myös koota videosi käyttämällä mangan tai muun aasialaisen sarjakuvan materiaalia. Olet mukana kilpailun esikarsinnassa, kun lähetät kilpailutyösi arvioitavaksi 23.6.2019 mennessä. Finaaliin saapuminen on osallistujilta suositeltavaa, mutta ei välttämätöntä. Kilpailun ilmoittautumisessa tulee ilmoittaa oikea nimi järjestäjien tietoon, mutta itse kilpailussa voit halutessasi esiintyä pelkällä nimimerkillä.

Videot tulee lähettää järjestäjien ilmoittaman tiedostojen lähetyspalvelun kautta. Lähetysohjeet löytyvät sääntöjen lopusta. Muita kanavia pitkin lähetettyjä videoita ei hyväksytä, eikä myöskään Youtube-linkkejä. Kilpailuun ei hyväksytä mukaan videoita, jotka ovat olleet finaalissa, palkintosijoilla tai saaneet kunniamainintoja muissa suomalaisissa AMV-kilpailuissa. Videota ei saa julkaista ennen finaalia. Julkaisemiseksi lasketaan myös editointiprosessin esitteleminen julkisesti esimerkiksi streaming-palveluissa.

Videon sisällöstä suurimman osan (vähintään 60%) tulee olla aasialaislähtöisen animaation tai sarjakuvan materiaalia. Usean eri lähdemateriaalin käyttö samassa videossa on sallittua. Videon äänisisällön tulee olla pääasiallisesti musiikkia, mutta myös esimerkiksi lyhyiden puhuttujen dialogiosuuksien sisällyttäminen videoon on hyväksyttävää.

Äänisisällöstä suurimman osan tulee olla musiikkia niin, että musiikkivideon määritelmät täyttyvät; esimerkiksi trailerien, TV-mainosten tai vanhojen suomidubbien dialogiosuuksien käyttäminen eivät täytä tätä vaatimusta. Poikkeuksen tähän tekee traileri-kategoria, johon sovelletaan tältä osin poikkeusta (kts. ”Palkintojen kuvaukset tarkemmin -> Paras traileri”). Emme hyväksy videoita, joissa on huono äänenlaatu.

Videossa ei tulisi ilmetä ylimääräisiä logoja tai tekstityksiä. Ethän myöskään sisällytä videoon tekstejä, joiden tarkoitus on kertoa esimerkiksi käytetystä lähdemateriaalista. Kilpailun järjestäjä tekee jokaiselle videolle erilliset lyhyet esittelyvideot. Kilpailija saa kuitenkin halutessaan sisällyttää videoon itse tekemäänsä tekstitystä dialogille tai kappaleen lyriikoita ym.

Kilpailija voi myös lähettää videonsa ohessa kuvia editointiprosessistaan (maskauksia, efektejä, kohtia, joihin kiinnitti erityistä huomiota jne.). Nämä toimitetaan tuomareille videon ohessa.

Käytä videossasi laadullisesti parasta mahdollista saatavillasi olevaa materiaalia. Suositeltuna videotiedostomuotona on MP4, mutta hyväksymme myös muut yleisimmät tiedostomuodot. Suositellut resoluutiot videoille ovat 1920x1080 tai 1280x720. Pienin hyväksytty resoluutio on 480x360. Huomioithan, että conin salitekniikka toistaa maksimissaan 60fps videoita. Otathan huomioon, että mikäli videotiedoston toistamisessa ilmenee ongelmia, kilpailun järjestäjä saattaa joutua muuntamaan videon toimivaan tiedostomuotoon. Pyri tallentamaan videosi siinä resoluutiossa, missä käyttämäsi lähdemateriaali on.

K18-materiaali ei ole sallittua, joten olethan harkitsevainen videosi sisällön suhteen. Videon pituus on minimissään 1 minuutti 30 sekuntia (1:30) ja maksimissaan 5 minuuttia (5:00), paitsi trailerikategoriassa, jossa maksimipituus on 3 minuuttia (3:00).

Jokainen kilpailija saa lähettää kilpailuun arvioitavaksi enintään 3 (kolme) videota, joiden lisäksi kilpailuun saa lähettää yhden (1) trailerin (kts. ”Palkintojen kuvaukset tarkemmin -> Paras traileri”). Myös yhteistyössä usean tekijän kesken tehdyt videot ovat sallittuja, mutta nämä lasketaan jokaiselta siihen osallistuneelta tekijältä yhdeksi videoksi. Jos siis osallistut useamman eri videon tekemiseen, nämä kaikki lasketaan mukaan tähän enimmäismäärään. Yhteistyövideon voittotilanteessa vähintään kaksi editoijaa pyritään ottamaan huomioon palkittaessa, aina tämä ei kuitenkaan ole mahdollista.

Kilpailun AMV-vastaavan tai tuomarin puoliso tai perheenjäsen ei saa osallistua kilpailuun.

Kilpailussa ei käytetä kategoriajakoa, vaan videot esitetään AMV-vastaavan valitsemassa järjestyksessä.

Järjestäjä ei vastaa virheellisten yhteystietojen tai järjestäjästä riippumattomien sähköpostin toimitusongelmien aiheuttamista vahingoista.

Videoiden tarkistus lähetysvaiheessa

Videot kannattaa pyrkiä lähettämään ajoissa. Järjestäjät tarkastavat saapuvia videoita ilmoittautumisen aikana säännönmukaisuuden varalta, ja ilmoittavat ongelmista osallistujille. Mikäli ilmoittautumisaikaa on vielä jäljellä, osallistujalla on mahdollisuus tehdä tarvittavat korjaukset säännönmukaisuuden korjaamiseksi. Mikäli videota ei korjata säännönmukaiseksi, se hylätään. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.

Esikarsinta ja tuomarointi

Ilmoittautumisen päätyttyä videot lähetetään anonyymeinä tuomaristolle esikarsintaa varten. Esikarsinnassa tuomarit valitsevat videoista ne, jotka tullaan näkemään AMV-kilpailun finaaliesityksessä. Sekä karsituille että finaaliin päässeille ilmoitetaan esikarsinnan tuloksista sähköpostitse.

Esikarsinnan jälkeen tuomaristo valitsee finalisteista voittajat. Sama video ei voi saada kahta tuomaripalkintoa.

Tapahtuman jälkeen halukkaille osallistujille lähetetään palautteet videoista. Jokainen tuomari kirjoittaa oman palautteen videosta sitä pyytäneille. Mikäli haluat videostasi palautteen, voit pyytää sitä vastaamalla AMV-vastaavan sähköpostiin esikarsinnan tuloksista.

Tuomarit

Nekoconin AMV-kilpailun tuomareina toimivat KikiGabriella, Saizux, KAHV/TAUKO ja LemonFinch. Tuomareihin voit tutustua paremmin oheisella esittelyvideolla:


AMV.fi erikoispalkinnon valitsee erillinen tuomaristo, ks. ”Palkintojen kuvaukset tarkemmin -> AMV.fi Teemat: Paras musikaali”. Teematuomareihin voit tutustua osoitteessa https://amv.fi/teematuomarit.html#nekocon.

Palkinnot

Tuomaripalkinnot:

 • Kilpailun paras video
 • Paras vakava
 • Paras hauska
 • Paras meininki
 • Paras traileri
 • Tuomariston päätös 2019: Paras ihmissuhde
  Erikoispalkinnot:
 • Yleisön suosikki
 • AMV-vastaavan päätös 2019: Paras kissavideo
 • AMV.fi Teema: Paras musikaali

Kilpailussa palkitaan tuomaripalkintoina kilpailun paras video, ”pääkolmikko”, paras traileri sekä vuoden 2019 kilpailun aiherajauksena paras ihmissuhde. Näiden lisäksi erikoispalkintona jaetaan yleisön suosikki ja AMV-vastaavan päättämä vuoden 2019 aiherajaus paras kissavideo. AMV.fi Teema on Nekoconin AMV-kilpailussa paras musikaali.

Palkintojen kuvaukset tarkemmin:

Kilpailun paras video
Kokonaisuutena kilpailun vahvin video kaikilla osa-alueillaan, niin ulkoisesti teknisesti kuin sisäisesti kerronnallisesti. Nimensä mukaisesti se Paras video, joka ehjänä ja kauniina kokonaisuutena nousee esille kilpailussa.

Paras vakava
Suuret tunteet, herkät pienet hetket vai jotain niiden väliltä? Parhaassa vakavassa emme halua rajata, ovatko nämä tunteet surullisia vai elämänhaluisia tai käsittelevätkö ne saavuttamista vai menettämistä. Tärkeintä on saavuttaa videossa vakava tunnelma ja ehjä tarina, jotka herättävät katsojissa kylmiä väreitä ratkaisuillaan, unohtamatta tietenkään editoinnillisia ratkaisuja ja ansioita.

Paras hauska
Tämä video on se, joka herättää yleisössä hilpeyttä, naurua tai hyvää mieltä vielä seuraavanakin päivänä. Olennaista ei ole, miten tai mistä video hauskuutensa ensisijaisesti ammentaa. Parhaassa hauskassa arvostetaan luovuutta, yllättävyyttä ja viihdearvoa, tietenkään viimeisteltyä ja teknistä puolta täysin unohtamatta.

Paras meininki
Bilemusaa ja menevää party-fiilistä vai voimakasta ryminää taistelujen oheen? Sinä päätät! Paras meininki myönnetään sille videolle, josta löytyy toimintaa ja kunnon flow, joka kantaa videon energisesti eteenpäin, oli kyseessä sitten värikäs upbeat tai tiivistunnelmainen taisteluvideo. Ensisijaisesti palkinnossa arvioidaan videon teknistä (esim. rytmitys, flow) laatua.

Paras traileri
Paras traileri on video, johon katsojan on helppo eläytyä. Traileri säilyttää toimivan flow’n alusta loppuun ja ottaa mahdolliset ääniefektit erinomaisesti huomioon editoinnissa. Arvioinnissa pyritään tarkastelemaan trailerin ansioita mahdollisimman monesta suunnasta. Vaikka muuten trailerit noudattavat samoja sääntöjä kuin muutkin kilpailuun lähetettävät videot, on tässä kategoriassa muutama poikkeus:

 • Trailerit tuomaroidaan erillisenä trailerikategoriana. Trailerikategorian videot eivät voi voittaa muita tuomaripalkintoja. Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli osallistut kilpailuun trailerivideolla.
 • Poikkeuksena kilpailun muihin videoihin, trailerivideoiden ääniraitana saa käyttää trailerista ja mainoksesta peräisin olevaa ääniraitaa.
 • Lähtökohtaisesti samat teksti- ja logokäytännöt pätevät trailereihin kuten muihinkin videoihin, vaikka traileri genrenä antaakin liikkumavaraa omien teksti- ja logolisäysten suhteen. Ongelmatilanteissa otamme aina yhteyttä lähettäjään.
 • Trailerien virallisia inforuutuja, kuten vihreällä taustalla olevaa MPAA-inforuutua, ei saa suoraan trailerissaan käyttää. Mikäli haluat tällaisen ruudun, tee siitä parodia, joka ei mainitse virallisia tahoja.

Yleisön suosikki
Myös yleisöllä on mahdollisuus äänestää kilpailun aikana omaa suosikkiaan. Äänestysohjeet annetaan kilpailussa.

Vuoden 2019 kilpailun aiherajaus, tuomarien päätös: Paras ihmissuhde
Ihmissuhde katsotaan kahden yksilön välille muodostuvaksi vahvaksi ja henkilöitä yhdistäväksi liitoksi. Se voi muodostua perhesuhteiden, rakkauden tai vaikka vain ystävyyden kautta. Paras ihmissuhde onkin video, joka kertoo katsojalle selkeän ja vahvan tarinan, joka ei ole vain video kahdesta ihmisestä, vaan video heidän välillään vallitsevasta voimasta ja tästä erityisestä siteestä. Video voikin näin olla joko vakava, hauska tai täynnä meininkiä.

Vuoden 2019 kilpailun aiherajaus, vastaavan päätös: Paras kissavideo
Nya! Koska kissankorvat tekevät tänä kesänä paluun, haluaa AMV-vastaava nähdä kilpailussa tietenkin: kissavideoita! Olivat kissat sitten kissatyttöjä tai näitä meidänkin maailmastamme tuttuja pörröisiä eläimiä, rakenna valitsemistasi korvien ja tassujen omistajasta (tai omistajista) video, joka yllättää ja on valmis nostamaan kissan pöydälle. Video voi olla vakava, hauska tai täynnä meininkiä, kunhan se tuo esille kissamaisuutensa innostavasti.

AMV.fi Teemat: Paras musikaali
Musikaalien osalta hyväksyttäviä ovat kaikki sellaiset kappaleet, jotka on todennettavasti esitetty live- tai elokuvamusikaalissa. Tähän käyvät siis laajalti kaikki musikaalikappaleet, kunhan niistä löytyy tallenne tai niiden olemassaolo on muuten luotettavasti todennettavissa. Musikaalien minkä tahansa vuosikymmenen kappaleversiot hyväksytään. Linjavedon selkeyttämiseksi hyväksyttäviä eivät ole kappaleiden alkuperäisversiot, vaikka ne olisivatkin musikaaleihin lainattuja, vaan ainoastaan näiden kappaleiden musikaalissa esitetyt versiot hyväksytään. Hyväksyttäviä ovat sekä live- että studioversiot, mutta suosittelemme euroviisukappaleiden tapaan studioversioiden käyttöä.

 • Ilmoitathan selkeästi kilpailuun ilmoittautuessasi, mikäli haluat osallistua myös kyseisen kilpailun AMV.fi teemapalkintoon ja mistä lähteestä kappaleesi on. Voittajaa valittaessa vastaavat pyrkivät ottamaan mukaan arviointiin kaikki teemaan sopivat videot, mutta otathan huomioon, että tuntemattomammat teemavideoon sopivat kappaleet saattavat jäädä tunnistamatta, mikäli niitä ei ole selkeästi ilmoitettu. Pääasiallinen vastuu tietojen ilmoittamisesta ja palkintoon osallistumisesta ovat siis kilpailijalla itsellään.
 • Mikäli haluat osallistua AMV.fi teemaan jossakin tietyssä kilpailussa, mutta olet epävarma kappalevalinnastasi, olethan yhteydessä: tsudo@amv.fi. Teemakilpailujen ristiriitatilanteet käsitellään AMV.fi aktiivien yhteistyönä.
 • Mikäli kilpailuun ei saavu yhtään teemaan sopivaa videota, palkintoa ei jaeta.
 • AMV.fi erikoispalkinnossa toimii erillinen tuomaristo muusta kilpailusta, joka on Nekoconissa seuraava: o AMV.fi edustaja o Nekocon 2019 AMV-vastaava o Yleisön edustaja: Munakoisomies

Lue lisää: amv.fi

Järjestäjät varaavat oikeuden muutoksiin palkinnoissa oman harkintansa mukaan.

Henkilötietojen käsittely

Osallistujien henkilötietoja käsitellään ainoastaan AMV-vastaavan sekä Nekoconin ison salin tuotantotiimin toimesta. Kilpailussa ilmoitetaan finalistivideoiden tekijöiden nimet tai nimimerkit heidän oman valintansa mukaan, sekä videon tiedot.

Videoiden lähetys

Nimeäthän tiedostosi muodossa: ”Nimimerkki-Videon_nimi”. Jos et käytä nimimerkkiä, korvaa tiedostonimen Nimimerkki muodolla EtunimiSukunimi.

Lähetä videot Velhosto Xfer-lähetyspalvelun kautta. Siirry osoitteeseen: http://xfer.velhosto.fi/ Kirjoita Lähetyskoodi / Transfer code: neko19 Kirjoita seuraavalle sivulle sähköpostiosoitteesi, nimesi ja nimimerkkisi muodossa: ”etunimi sukunimi (nimimerkki)” sekä
Lähettäjän viite / Sender Reference -kohtaan videon tiedot: videon nimi, lista käytetystä audio- ja videomateriaalista sekä tieto siitä oletko tulossa tapahtumaan, jos tiedossa. Mikäli tiedot eivät mahdu kenttään, voit lähettää tiedot erillisessä tekstitiedostossa. Tee tämä etenkin, jos lähetät monta tiedostoa samalla kertaa.

Tämän jälkeen voit ladata palvelimelle haluamasi video-, kuva- ja tekstitiedostot. Järjestelmä sallii usean tiedoston lähettämisen samalla kertaa.

Mahdollisissa ongelmatilanteissa kokeile ensin sivun käyttöä toisella selainohjelmalla. Mikäli ongelmia yhä ilmenee, ota yhteyttä AMV-vastaavaan.

Yhteystiedot

Mikäli ilmenee kysymyksiä kilpailuun liittyen, otathan yhteyttä AMV-vastaavaan sähköpostitse osoitteeseen amv@nekocon.fi. Kilpailu järjestetään Nekoconin ja AMV.fi:n yhteistyönä.

Varaamme oikeuden muutoksiin.