Huone:
Tämän ohjelman järjestää:

COSPLAY

Nekoconissa järjestetään sunnuntaina 14.7.2019 kaksi erilaista cosplaykilpailua! Yksilökilpailu kahdella eri sarjalla ja parikilpailu. Tällä sivulla voit tutustua kilpailuihin.

Yksilökilpailun molempiin sarjoihin ja parikilpailuun on ennakkoilmoittautuminen:
Yksilökilpailun ilmoittautuminen
Parikilpailun ilmoittautuminen

Jos ennakkoilmoittautuminen ei tule täyteen tai peruutuksia tulee ennen conia, kilpailuihin voi myös ilmoittautua paikan päällä. Ilmoitamme mahdollisista peruutuspaikoista ennen conia ja conin aikana. Myös conipaikalla olevat cosplaymammat voivat kutsua cosplayaajan mukaan kilpailuun. Cosplayaajalla on oikeus kieltäytyä kisaan osallistumisesta.

Kilpailuissa palkitaan kolme parasta omassa sarjassaan!

Tuomarihaku sulkeutui 30.4.

Yksilökilpailu

Yksilökilpailu on perinteinen pukukilpailu ilman esitystä. Tuomarit arvioivat cosplaypuvun ulkonäköä ja kädenjälkeä, materiaalien käyttöä ja hahmouskollisuutta.

Yksilökilpailussa on kaksi eri sarjaa. Aloittelijat ja kokeneet.
Jos täytät alla olevista kriteereistä yhden tai vähemmän, kuulut ALOITTELIJA sarjaan. Jos täytät kaksi tai enemmän, kuulut KOKENUT sarjaan.

  • Olet sijoittunut aikaisemmin jossain muussa cosplaykilpailussa.
  • Olet tehnyt 5 cosplay-asua täysin itse.
  • Olet vaatetusalan koulutuksen opiskellut tai opiskelet parhaillaan vaatetusalaa ammatiksesi.

    Otathan epäselvissä tilanteissa yhteyttä cosplayvastaavaan.
    Yksilökilpailun ilmoittautuminen

Parikilpailu

Nimensä mukaisesti tässä cosplaykilpailussa kilpaillaan parin kanssa. Parikilpailu on myös pukukilpailu ilman esitystä. Molempien kisaajien pitää olla samasta lähteestä, jotta voi kisata parina.
Pari voi myös kisata saman hahmon eri versioina.

Parikilpailussa ei ole erikseen sarjoja kokeneille ja aloittelijoille, joten kaikki voivat osallistua tähän kilpailuun.
Parikilpailun ilmoittautuminen

Säännöt liittyen yksilö- ja parikilpailuun

Kilpailija ei ole saanut sijoittua samalla puvullaan aiemmissa kilpailuissa.

Kilpailupäivä sisältää pukujen ennakkotuomaroinnin, valokuvauksen ja lavaosuuden.

Cosplayasun tulee olla suurimmaksi osaksi itse kisaajan tai parikilpailussa parin tekemä. Pienimuotoinen avunsaanti perheenjäseneltä tai tutulta on sallittua, mutta noin 80% puvusta pitää olla itsetehty.

Ostetut tai teetetyt asut ovat kiellettyjä. Tuomareille tulee ilmoittaa tuomaroinnin aikana, jos puvussa on käytetty valmiiksi ostettuja asioita.

Lavaosuus ei sisällä esitystä, mutta kisaajilta toivotaan hahmouskollista sisääntuloa lavalle. Kilpailija voi lähettää haluamansa musiikkitiedoston omalle lavavuorolleen ja valmistella etukäteen hahmolleen sopivan sisääntulon ja muutaman poseerauksen. Lavaosuutta ei kuitenkaan tuomaroida.

Kilpailussa ei ole lähdemaarajoituksia ja hahmot voivat olla peräisin animaatioista, videopeleistä, elokuvista, tv-sarjoista, sarjakuvista tai muista fiktiivisistä lähteistä.

Kilpailuun voi myös osallistua epävirallisilla hahmodesigneilla tai omilla pelihahmoilla. Myös faniversiot ja gijinkapuvut ovat sallittuja, jos on tekijältä lupa. Tämä ei kuitenkaan ole design kilpailu, eli omat hahmot eivät käy tähän kilpailuun. Sakizou ja Hannah Alexander taiteet ovat sallittuja.

Puvusta pitää olla selvä referenssikuva tuomareille jo kilpailuun ilmoittautuessa, jota ei voi muokata myöhemmin.

Ilmoittautuminen kilpailuihin on auki!

Referenssikuvat

Kilpailuun ilmoittautuessa kisaajan pitää liittää vähintään yksi referenssikuva eli lähdekuva hahmostaan, mutta enintään 5. Lisäkuvia voi lähettää ilmoittautumisen jälkeenkin. On toivottavaa, että referenssikuvissa näkyisi hahmo selkeästi edestä ja takaa.

Referenssikuvassa on suositeltavaa näkyä vain osat puvusta, jotka kilpailija on tekemässä. Puuttuvat osat voivat vaikuttaa tuomarointiin.

Mahdollisimman hyvä ja selkeä referenssikuva auttaa tuomareita arvioimaan kilpailijan pukua.

Jos olet epävarma käykö referenssikuva kilpailuun, otathan yhteyttä cosplayvastaavaan, cosplay@nekocon.fi.